Tinne Bolsius

Tinne Bolsius

Hoi, ik ben Tinne Bolsius. Ik ben geboren op 13 januari 2011 in Amersfoort en ik woon daar momenteel nog steeds. Ik heb 2 broers en een zus, die allemaal ook schaatsen / hebben geschaatst op nationaal en internationaal niveau. Toen mijn oudste broer jong was, wilde hij na het schaatsen van een tocht op natuurijs ook op wedstrijdschaatsen. Mijn zus en mijn tweede broer werden ook zo enthousiast en werden toen ook lid van de schaatsvereniging.
Omdat ik als klein meisje al veel tijd doorbracht op de schaatsbaan, wilde ik altijd heel graag meeschaatsen. Hierdoor begon ik al heel jong met schaatsen. Ik begon met shorttrack bij SVU en skeeleren bij AIJV toen ik 3 was en met langebaanschaatsen (ook bij AIJV) toen ik 5 was.

Momenteel doe ik nog aan shorttrack bij SVU en Opleidingsploeg Midden-Oost en voor langebaan schaats ik als stagiaire bij Development Sprintteam Oost. In Sprintteam Oost schaats ik samen met mijn zus Janna Bolsius. Ik doe ook aan marathonschaatsen, afgelopen seizoen behaalde ik als pupil A een zilveren medaille op het NK jeugdmarathon.
Aankomend seizoen ben ik junior C1 en daarnaast zit ik in de derde klas van het VWO.

Ik kijk er naar uit om mij verder te ontwikkelen bij Sprintteam Oost. Ik train voor het allrounden, maar aankomend seizoen vooral met focus op de 500 & 1500 meter.
Ik heb er vertrouwen in dat ik samen met Sprintteam Oost grote stappen ga maken!