Veerle Friso

Veerle Friso

Hoi! Ik ben Veerle Friso. Ik ben 15 jaar en ik kom uit Twello, dichtbij Deventer. Dit wordt mijn eerste jaar bij Sprintteam Oost.

Behalve schaatsen, vind ik balsporten ook zeer leuk. Ik ben begonnen met volleyballen, later kwam daar hockey bij. Op mijn 9e ben ik begonnen met schaatsen bij DIJC. Tot mijn 13e heb ik volleybal en schaatsen gecombineerd.

Ik heb altijd met veel plezier getraind bij de Deventer ijsclub. Als pupil A ben ik 3e geworden op het NK marathon. Ook skeelerde ik afgelopen jaren bij Skeelerclub Heerde en deed ik mee aan nationale wedstrijden. Vanaf december afgelopen jaar heb ik stage gelopen bij Sprintteam Oost. Mijn afgelopen seizoen was geweldig, ik heb me goed verbeterd op alle afstanden. Ook heb ik meegedaan aan EYCM (landenwedstrijd), daar ben ik 2e geworden op de mass start en 3e op de 1500m. Op het NK allround junioren C werd ik 3e en op de Vikingrace behaalde ik 3 bronzen medailles.

Het schooljaar 2024-2025 zit ik in 5 VWO op het Vlier in Deventer. In de zomer werk ik in een ijssalon en in mijn vrije tijd spreek ik graag af met vriendinnen.

Ik kijk ernaar uit om dit seizoen bij Sprintteam Oost te schaatsen, dit seizoen als B1. Op meerdere vlakken hoop ik me te verbeteren en leuke wedstrijden te rijden, de 1000 & 1500 meter vind ik het leukst. Ik hoop dit seizoen grote stappenĀ teĀ zetten!!