Tosca Mulder

Tosca Mulder

Hoi, Ik ben Tosca Mulder! Ik ben geboren op 28 juni 2004 en kom uit Hierden. Ik volg mijn studie Toegepaste Wiskunde in Leeuwarden. Twee seizoenen terug heb ik dan ook in Friesland geschaatst bij Team Frysk. Het is niet de eerste keer dat ik bij Development Sprintteam Oost schaats. Zes jaar geleden heb ik hier ook geschaatst. Elvira heeft mij technisch stukken beter leren schaatsen. Onder dit team schaatsen geeft mij dan ook een vertrouwd gevoel.

Toen ik 6 jaar was zocht ik een nieuwe sport ik keek naar dansen en ballet, toch vond ik dat ook niks. Die winter ging ik net zoals mijn broer op schaatsen. Dit vond ik zo leuk! Op zondagen schaatste ik vaak op Flevonice met mijn moeder en met mijn broer. Ik weet nog goed dat mijn broer en mijn moeder “het grote rondje” wilden schaatsen. Mijn moeder zij tegen mij dat ik op de vierhonderd meter baan moest blijven schaatsen, voor mij was die grote ronde nog te ver vond ze. Ik vond dat toch echt anders en schaatste onopgemerkt de grote ronde mee. Wanneer mensen tegen mij zeggen dat ik iets niet kan, wil ik graag bewijzen dat ik het wel kan. Wat dat betreft heb ik altijd doorzettingsvermogen gehad. Er kwam ook natuurijs op het Veluwemeer. Toen had ik helemaal de smaak te pakken. Mijn broer en moeder gingen schaatsen en ik wilde graag mee. Ik schaatste van Harderwijk naar Kampen en toen weer terug naar Elburg. In Elburg stonden mijn opa en oma klaar om mij van het ijs af te halen maar dat wilde ik niet, ik wilde door naar Harderwijk. Opa en oma namen me toch mee het ijs af. Ik vond de tocht zo leuk, dat ik gelijk mijn nieuwe sport wist. Het werd schaatsen!

Nu veertien jaar later is schaatsen nog steeds mijn passie. De uitdaging om de techniek eigen te maken en dat telkens te verbeteren vind ik het mooiste aan het schaatsen. De techniek is nooit perfect, er blijft altijd iets te verbeteren. Ook de afwisseling in seizoenen maken de trainingen leuk.

Aankomend seizoen ligt de focus vooral bij de 1000m, 1500m en de 3km. Deze afstanden vind ik het leukst! Als ik eerlijk ben vind ik alle afstanden leuk, de afwisseling maakt het leuk. Voor aankomend seizoen wil ik mij technisch verbeteren en mij plaatsen voor de Holland Cup.