Janna Bolsius

Janna Bolsius

Hoi, ik ben Janna Bolsius. Ik ben op 4 augustus 2004 geboren in Rotterdam. Inmiddels ben ik 18 jaar en woon ik in Amersfoort. In Rotterdam heb ik tot mijn 6e levensjaar gewoond. Daar heb ik kennisgemaakt met schaatsen. Ik woonde in Kralingen vlakbij de Kralingse Plas, in de winter was deze vaak helemaal dichtgevroren waardoor ik de kans kreeg om te leren schaatsen. Dat deden we met het hele gezin.
Inmiddels woon ik 14 jaar in Amersfoort. Op mijn 7e heb ik mij aangesloten bij de Amersfoortse ijsvereniging (AIJV) daar ben ik eerst begonnen met inline skaten in de zomer en aansluitend startte ik in de winter met schaatsen. Mijn ouders kregen het advies om mijn broer Pieter en mij ook aan shorttrack te laten doen en dat bleek een goede zet. Shorttrack deed ik bij schaatsvereniging Utrecht (SVU). Met shorttrack heb ik vervolgens veel internationale wedstrijden geschaatst in Europa, daar heb ik veel van geleerd. Met langebaan mocht ik aansluiten bij de selectie O15 van Skate United en daarna twee jaar Onder 17 en nog een jaar Onder 19. Toen ik junior C2 werd mocht ik bij het KTT-shorttrack gaan rijden. Als junior B1 mocht ik me aansluiten bij het KTT-langebaan van Stefano Donagrandi. 
Naast het schaatsen vind ik het zelf belangrijk om aandacht te schenken aan school. Na het behalen van mijn MAVO diploma, heb ik dit jaar mijn HAVO diploma behaald.

Na 3 jaar bij het KTT-langebaan Midden-Oost geschaatst te hebben was het vorig jaar voor mij tijd om de volgende stap te maken. Inmiddels heb ik één seizoen bij Development Sprintteam Oost erop zitten en kijk ik er naar uit om me dit seizoen nog verder te ontwikkelen bij Sprintteam Oost. Ik train voor het allrounden, maar vooral met focus op de 1000 & 1500 meter. Ik wil onder Elvira’s begeleiding de opening en het eerste rondje op deze twee afstanden verbeteren. Ik heb er vertrouwen in dat dit samen met Sprintteam Oost gaat lukken!